Aquest blog i el c.d. d'imatges del "Mut Maceta" subjecta a llicència Creative Commons

divendres, 5 de desembre del 2008

Puig de Sant Nicolau i carrer Castellet

Puig de Sant Nicolau

Carrer Castellet

Per primera vegada faig ús de l'arxiu de fotografia de la Fundació Cosme Bauçà, Fundació la qual va aportar imatges antigues al programa de televisió "Memòria i oblit" de T.V. Mallorca, des d'aquí l'enhorabona al programa. A algú li va fallar la memòria i va caure en l'oblit de recordar que la majoría de les imatges antigues, no totes, les que es varen publicar en el programa, tenen una procedència diferent a l'arxiu publicat. S'ha de tenir un poc més de cura amb els detalls...
Per acomiadar l'any el Mut Masseta i jo hem triat dues fotografies impactants de Felanitx i que ens agradaria que la gent recordàs abans de fer més desastres. A la fotografia antiga del Puig de Sant Nicolau datada a l'any 1965, podem veure com el puig ja no era totalment complet, a l'actual veim com ja ha desaparegut per obra de l'home. No és exactament el que l'hi ha passat al puig de Sant Salvador, que en la imatge antiga es veu i en l'actual no. No ha estat la gravera, només un defecte òptic de perspectiva, però també podria arribar a ser real, o una premonició...?
La fotografia del carrer de Castellet n'és un exemple del mal gust arquitectònic dels aborígens d'aquesta vila, que des dels anys 60 fins als nostres dies segueix essent la tònica habitual, poques excepcions es salven.
Tot i així, Bon Nadal a tots!